Na zahradě školy začal archeologický průzkum. Přijďte se seznámit s našimi plány a záměry týkající se plánované přístavby školy

vloženo: 07. 08. 2023 | Důležité upozornění Kostelní Lhota

Na zahradě naší základní školy začal minulý týden archeologický výzkum pod patronací Ústavu archeologické památkové péče středních Čech. Cílem je zjistit, jak moc plánovaná stavba přístavby školy zasáhne do historického hřbitova obce.

Máte-li zájem, přijďte tuto středu 9. srpna v 17 hodin na místo. Budete mít možnost shlédnout plánovanou stavbu přístavby i se seznámit s rozsahem výkopových prací. Budete se moci ptát nejen starosty obce, ale také zástupce archeologů či dodavatelské firmy.

Naopak z vaší strany uvítáme jakékoliv informace o případné poloze hrobu vašich předků a také jakou máte představu o následném uložení, pokud by došlo k odhalení vašeho hrobového místa a bylo třeba nutné jeho přemístění. 

Rozhodně garantujeme důstojné nakládání se všemi ostatky zemřelých.

Projekt vzešel z mini architektonické soutěže v roce 2017, více info v archivu zde.

V případě jakýchkoliv dotazů se prosím neváhejte kdykoliv obrátit na obecní úřad.

Děkujeme.  

-td-

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Soubory ke stažení

pdf pdf

Fotogalerie

MUNIPOLIS
Novinky z Kostelky přímo
do vašeho telefonu