Naši hasiči prošli školením ve zdravovědě

vloženo: 13. 04. 2023 | Obecná DSC_1862a.JPG

V měsíci březnu se členové SDH Kostelní Lhota i výjezdové jednotky zúčastnili pravidelného školení v oblasti zdravovědy, které bylo rozděleno na teoretickou i praktickou část. Lektoři z vojenské zdravotní služby nám připomněli důležité postupy při poskytování první pomoci.

Velmi jsme ocenili možnost vyzkoušet si práci s AED (automatickým externím defibrilátorem), mikroprocesorem řízeným přístrojem, který mohou obsluhovat jak nevyškolení, tak trénovaní zachránci. Po zapnutí se zachránce řídí hlasovou a obrazovou nápovědou. Prostřednictvím AED je možné dodat kontrolovaný elektrický výboj, tj. defibrilaci, který může obnovit normální srdeční rytmus.

Záchranáři nám také blíže představili aplikaci Záchranka, kterou by měl mít v telefonu pro rychlé kontaktování zdravotnické záchranné služby i horské služby prostřednictvím jediného tlačítka staženou každý z nás.

Děkujeme lektorům za předání zkušeností, vážíme si toho.

Více fotografií ze školení zde.

-Aleš Kurka, velitel SDH-

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Fotogalerie