Lhota pomáhá Ukrajině. Aktuální informace z obce i masopustu

vloženo: 09. 03. 2022 | Důležité upozornění ukrajina lepší.png

Děkujeme všem, kteří se zapojili do sbírky věcí pro Ukrajinu. Dokázali jsme naplnit tři osobní auta dekami, spacáky, karimatkami, hygienickými potřebami a také jídlem zejména pro děti.

Všechny věci jsme již odvezli do Nehvizd, odkud putují kamiony až na ukrajinsko-polskou hranici. Nashromážděné věci viz. foto.

Děkujeme také za nabídky matrací a postelí, které jsme poptávali. Díky ochotě některých Lhoťáků nakonec nebylo nutné utečence ubytovat v komunitním centru, kde není adekvátní hygienické zázemí.

V současné době už je tak u nás v obci ve čtyřech rodinách ubytováno několik maminek s dětmi z Ukrajiny. Jedna maminka se čtyřmi dětmi dokonce přišla až z Nikopole, která leží prakticky ve válečné zóně. Během úprku z místa rodina čelila neskutečnému nebezpečí, když bylo ústupová cesta ostřelována ruskými vojáky. Únava, vyčerpání a hlavně velký smutek jsou z nich patrné i po několika dnech od příjezdu k nám. Snažíme se jim pomáhat s administrativou, školami pro všechny děti i nalezením zaměstnání pro maminku.

Vzhledem k tomu, že většina přišla jen s několika osobními věcmi, uspořádala škola ještě sbírku oblečení pro děti. Distribuce už probíhá.

Děkujeme také všem, kteří se zapojili do masopustu. V rámci celého dne se podařilo vybrat částku zhruba 100.000 Kč. Tu v příštích dnes pošleme, jak jsme slíbili, právě na pomoc Ukrajině.

Díky...

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Fotogalerie