Kostelka organizuje sbírku věcí na Ukrajinu

vloženo: 28. 02. 2022 | Důležité upozornění kostelni-lhota-znak-ukrajina.png

Vážení přátelé, od dnešního dne zahajujeme sbírku humanitární pomoci pro občany Ukrajiny. Sbírku iniciovala rodina Dudlových z Kostelní Lhoty (č.p. 183) a my se s chutí připojujeme.

Vše, co je v tuto chvíli potřeba jsme zjišťovali přímo z webu Ukrajinské ambasády. Všechny níže uvedené věci můžete nosit každý den na obecní úřad. Koncem tohoto týdne bychom vše ve spolupráci s Dudlovými převezli do Nehvizd, odkud jezdí každý den autobusy s pomocí. Prosíme, noste hlavně nové nebo zachovalé věci a vše viditelně označte.

 

Co je potřeba? 

- Spacáky a teplé deky, přikrývky, polštáře, termodeky, karimatky; 

- Hygienické prostředky pro ženy a děti (pleny, vložky, mycí prostředky, zubní pasty, kartáčky, ručníky atd.) 

- Baterky, baterie, nabité powerbanky, telefony s nabíječkami,  

- Pláštěnky, stany 

- Obvazový materiál, elastická fixační bandáže (různé velikosti), fixační dlahy a ortézy 

- Sunar, ovocné kapsičky, proteinové, čokoládové tyčinky 

 

Pokud uvažujete o finanční pomoci, ta je teď třeba nejvíce, doporučujeme organizací Člověk v tísni, která disponuje velkou znalostí místa a za vybrané peníze nakupuje výše uvedené věci centrálně a ve velkém. Peníze také rozdává podle potřeby přímo na místě

nebo organizaci Paměť národa https://bit.ly/Pametnaroda_za_Ukrajinu, která kromě zdravotnického materiálu pořizuje například vojenské ochranné vybavení jako například neprůstřelné vesty, helmy, rukavice, vysílačky, drony s nočním viděním a další neútočné vybavení.

Chcete-li nabídnout ubytování pro uprchlíky, dejte nám případně vědět. Rádi v tom jakkoliv pomůžeme, včetně spolufinancování. 

Nabídky své další pomoci registrujte prosím zde www.pomahejukrajine.cz  

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby