Sbírka vosku pro Ukrajinu - sobota 2.3. ve 14 hod v našem kostele!

vloženo: 27. 02. 2024 | Obecná Zbytky vosku můžete nosit v.jpg
SBÍRKA VOSKU PRO UKRAJINU! Sobota 2.3. ve 14:00 v našem kostele!

Darujte vosk na výrobu zákopových svíček. Ty se vyrábějí ze zbytku vosku, parafinu, který se rozpustí a nalévá do plechovek. Ta pak hoří 6 hodin a poskytne světlo a teplo v zákopech.
 
Přidejte se prosím a pomozte v těžké chvíli napadené zemi přežít zimu.
 
Zákopové svíčky se vyrábějí ze zbytků vosku, parafinu, který se rozpustí a nalévá do plechovek předem vyložených kartonem. Takto jednoduše vytvořená svíčka poskytne v zákopech světlo, teplo.
Na výrobu těchto svící je možné použít jakékoliv zbytky vosku, parafínu. Ideální je, když je vosk bez skleněných a jiných obalů. 

Zákopové svíčky udělají velký plamen, teplotu v krytu zvýší o několik stupňů. Vojáci na nich také ohřívají jídlo nebo slouží k vysoušení vlhkosti. Jsou pomocníkem rovněž ve sklepích a domovech bez elektřiny.

Zajištěné zásoby vosku se dovezou na západní Ukrajinu, kde se svíčky vyrobí a budou se odvážet na místa, kde je jich třeba. Během následujících měsíců jich bude potřeba opravdu hodně, proto moc děkujeme za Vaši pomoc.

Nedostáváte ještě lhotské aktuality do vaší emailové schránky?
Po odeslání svého emailu budete ihned vědět o všem důležitém v obci. Nebo si nainstalujte aplikaci Česká obec a vše důležité se ihned objeví ve vašem mobilu. elektronické služby

Fotogalerie